En god hudpleierutine er viktig for en sunn hud. Den riktige hudpleierutinen holder huden i balanse og hjelper med å opprettholde en naturlig og vakker glød. Huden vil sette pris på at du passer godt på den.
I denne artikkelen kan du få du tips til hvordan du opprettholder hudens naturlige balanse og få hudekspert Cæcilie Johansens råd for å sikre en sunn og vakker hud full av glød og liv.

 

Skap balanse i hudens mikrobiom

Du har kanskje hørt ordet mikrobiom fra biologitimen eller i samtaleemner om hudpleie.

Innen hudpleie er det nå mye fokus på hudens mikrobiom og hvordan den naturlige bakteriefloraen er sammensatt. Det viser seg at balansen mellom hudens egne bakterier er en av de viktigste faktorene for å holde huden sunn og full av glød.

 

«Vi lever i et livsviktig samspill med vårt mikrobiom: som styrker hudens immunforsvar, opprettholder hudbarrieren [...]  og er dermed helt avgjørende for en sunn og velfungerende hud.»

- Hudekspert, Cæcilie Johansen

Hva er mikrobiom?

Mikrobiom er sammensetningen av bakterier og mikroorganismer som lever i et bestemt avgrenset område, for eksempel i naturen eller kroppen.

Mange tror feilaktig at alle bakterier er farlige eller usunne, men faktisk inneholder kroppen et bredt spekter av sunne bakterier som hjelper til med å opprettholde den naturlige balansen og holder oss friske.

Tarmens bakterier holder magen i balanse og hudens naturlige bakteriebalanse holder huden sunn.

Det lever flere sunne bakterier, også kaldt probiotiske organismer i huden som hjelper med å opprettholde hudens naturlige balanse og bekjempe dårlige bakterier. Ubalanse i bakteriesammensetningen kan forårsake irritert og uren hud. Derfor er det viktig å sørge for å passe på hudens naturlige balanse blant annet gjennom god hudpleie.

Få en hudpleierutine som styrker hudens mikrobiom

Hudens sunne bakterier trenger næring for å holde skadelige bakterier borte. De probiotiske organismer næres og styrkes av prebiotiske ingredienser, og derfor er hudpleieprodukter med pre-og probiotiske ingredienser et særlig godt valg for deg som ønsker å styrke hudens eget immunsystem og holde huden sunn.

Hos Lancôme har vi utviklet flere hudpleieprodukter med pre- og probiotiske ekstrakter som styrker hudens naturlige barriere.

Intervju med Cæcilie Johansen – Vakker hud har ingen alder

Møt lege og hudekspert, Cæcilie Johansen, til en prat om hudens mikrobiom og en god hudpleierutine. Hun deler sin kunnskap om probiotisk hudpleie og hvordan vi best beskytter huden vår.

Det å eldes er det mest naturlige i verden, og en ganske herlig ting!

Men ifølge lege og hudekspert Cæcilie Johansen finnes det måter å støtte huden på: Du kan passe på hudens mikrobiom og sørge for en god hudpleierutine.

Spørsmål til Cæcilie

Når huden eldes, skiller man ofte mellom naturlig aldring og fotoaldring. Kan du si litt om forskjellen?

Huden eldes naturlig med tiden. Fallet i kjønnshormoner fører bl.a. til mindre kollagen, tenk på kollagen som fjærene i en rammemadrass, som gir huden spenst og elastisitet. Huden blir tynnere, mindre elastisk og tørrere, noe som sammen viser seg som rynker. Fotoaldring er aldring av huden som skyldes solens skadelige stråler, som i virkeligheten trykker gasspedalen til bunns for alt det vi ser ved den naturlige aldringen, og i tillegg kommer pigmentforandringer.

 

Det er økt fokus på hudens mikrobiom. Hvilken rolle spiller det i forhold til hudens helse?

Hudens mikrobiom er alle mikroorganismene (inkl. bakterier) som lever på huden vår. Vi lever i et livsviktig samspill med vårt mikrobiom: som styrker hudens immunforsvar, opprettholder hudbarrieren (det øverste hudlaget av celler og fettstoffer) og er dermed helt avgjørende for en sunn og velfungerende hud.

 

Hva er det aller beste vi kan gjøre for å bevare hudens naturlige og friske utstråling?

Livsstilen og hudpleievanene våre er avgjørende. Jeg anbefaler alltid at man følger Helsedirektoratets anbefalinger om kosthold, daglig mosjon og solbeskyttelse. Når det gjelder hudpleie, bør fokuset alltid være på solbeskyttelse og fukt - fordi en velfuktet hud er veien til en sunn hud!

 

Hvordan kan hudpleie styrke og støtte huden optimalt?

Her er det blant annet viktig å holde hudens mikrobiom i balanse, da den bidrar til å opprettholde hudbarrieren vår, som nemlig er forutsetningen for at huden skal holde på fukten. Prebiotika er som næring for hudens mikrobiom, og probiotika-ekstrakter er ekstrakter av mikroorganismer (f.eks. melkesyre-bakterier), som styrker og balanserer hudens mikrobiom.

 

Kan du gi et par tips til en god hudpleierutine som bevarer en hud med strålende glød?

En rutine bør bestå av rens, fukt og solbeskyttelse - alle trinn er fundamentale for sunn hud. Huden vår får dens karakteristiske, vakre glød når den er velpleid og godt fuktet.

Cæcilies forslag til hudpleiefavoritter fra Lancôme til din rutine:

TRINN 1

Advanced Génifique Serum har en patentert formel med syv pre- og probiotiske ekstrakter, som balanserer hudens mikrobiom. Serumet er testet på sensitiv hud.

TRINN 2

Rénergie Multi-Lift Ultra er en fuktgivende dagkrem som synlig reduserer pigmentflekker og rynker. Den inneholder linfrøekstrakt til å stramme opp huden og solfaktor SPF 20-utgaven. Finnes både med og uten SPF 20. Kremen er testet på sensitiv hud.

TRINN 3

Rénergie Multi-Lift Ultra Eye er en fuktighetsgivende øyekrem med hyaluronsyre og linfrøekstrakt som reduserer rynker og har en oppstrammende effekt.

Rens før hudpleie er den beste rekkefølgen for en optimal effekt

Cæcilies hudpleietips er et godt sted å starte for deg som ønsker å implementere probiotisk hudpleie i din hudpleierutine. Favorittene er de perfekte valgene for en velpleid, fuktet hud og for et friskere øyeområde uten mørke ringer eller tretthetstegn.

Påfør hudpleiefavorittene i den rekkefølgen som Cæcilie foreslår for å få den optimale effekten. Du oppnår best effekt av serumet hvis du bruker det under vanlig fuktighetskrem. De to produktene fungerer perfekt sammen og du får et aktivt superprodukt.

Et annet viktig trinn som Cæcilie nevner i hennes tips til en god hudpleierutine er rens. En god renserutine holder huden ren og fjerner overflødig smuss, fett og annen forurensning huden utsettes for på daglig basis.

Gjør alltid hudpleierutinen i samme rekkefølge

For å få mest ut av din hudpleierutine er det lurt å alltid gjøre rutinen i samme rekkefølge. Start med ansiktsrens, påfør deretter serum og avslutt med fuktighet.

Når du renser huden, reduserer du urenheter og fjerner smuss. Ansiktsrensen er et viktig første trinn i enhver hudpleierutine.

Til tørr hud kan du tilføye en eksfolierende skrubb i din hudpleierutine. Bruk produktet 1-2 ganger i uken etter ansiktsrensen og før du påfører serum. En ansiktsskrubb fjerner de døde hudcellene som gjør at huden virker uttørket og irritert. Huden etterlates fornyet, myk og frisk.

Lancôme tilbyr flere forskjellige renseprodukter til alle hudtyper og behov som du enkelt kan tilføye i din daglige hudpleierutine sammen med dine favorittprodukter.

×