Få parfymen til å vare hele dagen

Du kjenner det kanskje - det å spraye på seg parfyme før du løper ut døren, men så snart du har kommet på jobb er duften nærmest borte. 

Det er en kjedelig følelse som får opplevelsen til å falme. Heldigvis er det mange tips og triks til hvordan du kan forlenge duftens levetid på huden.

Nedenfor finner du en rekke gode råd fra Lancômes dyktige duftteam, slik at du kan få mest mulig ut av parfymen din. Du finner både tips til hvordan parfymen din holder lengre og de profesjonelles råd om bruk av parfyme. 

Slik får du parfymen din til å holde lengre

Tips 1: Parfyme etter at du har dusjet

En av de beste måtene å forlenge parfymens duft på, er ved å spraye den direkte på huden etter at du har dusjet. Det skyldes at nyvasket hud absorberer parfyme lettere, det er bare viktig at du lar parfymen tørke helt før du tar på deg klær. På den måten sikrer du et mer langvarig resultat. 

Tips 2: Parfyme og bodylotion

Et annet tips er å bruke rikelig med bodylotion som gjennomfukter huden. En gjennomfuktet hud gjør duften i stand til å holde lengre. En bodylotion uten parfyme fungerer selvfølgelig, men dersom du ønsker å ta duften til et nytt nivå, kan du med fordel spraye parfymen oppå en matchende lotion. For eksempel fås Lancômes La vie est Belle både som Eau De Parfum og fuktighetsgivende bodylotion som sammen danner et velduftende fundament. 

Tips 3: Spray parfyme på halstørkle

Et tredje tips til å få parfymen til å holde lenger er ved å spraye parfyme på klærne. For eksempel er et halstørkle et godt valg da du enkelt kan ta det av mens parfymeduften fremdeles sitter friskt på huden. Du kan så ta det på igjen når duften begynner å forsvinne i løpet av dagen. 

Dersom du velger å spraye parfyme på klærne bør du holde flasken minst 15 cm på avstand slik at duften treffer et større område. På den måten unngår du at duften samler seg på et konsentrert område på huden. Unngå å spraye parfyme på følsomme tekstiler som for eksempel silke eller sateng, da det kan ha lett for å etterlate flekker.

 

Klassiske feil som får duften av parfyme til at forsvinne

Selvom det kan føles glamourøst at slentre gennem en sky af parfume, anbefales det ikke at sprøjte parfumen ud i rummet for herefter at gå gennem duft-tågen. Det er nemlig minimalt, hvor meget parfume, der reelt sætter sig på din hud. Du kan derfor få en oplevelse af, at duften forsvinder efter kun få timer. 

En anden og meget udbredt metode er at sprøjte parfumen direkte på dine håndled. Selvom der i sig selv ikke er noget galt med at påføre parfume på de steder, hvor din puls slår kraftigst, har mange tendens til at gnide håndleddene sammen efter. Det er en udbredt fejl og noget, som kan få parfume-professionelle til at krybe sammen. Metoden knuser nemlig duftmolekylerne, ændrer duften og får den til at falme hurtigere.

Gode råd til bruk av parfyme

Tenk over konteksten

Når du bruker parfyme, er det viktig å tenke over hvilken kontekst du befinner deg i. Det er nemlig ikke enhver anledning som krever det samme nivå av intensitet. Har du for eksempel et jobbintervju eller en flyreise, er det lurt å velge en lettere duft med milde duftnoter – eller unngå parfyme helt. Er du derimot på vei til en date eller en kveld ute på byen, kan du med fordel velge en tyngre duft og bruke mer av den.

Sesongpregede dufter

Utover kontekst, kan det være fornuftig å tenke over sesongen. De friske og mer sitrusaktige duftene som La vie est Belle eller Idôle, rommer noter av fruktaktige blomster og fungerer godt om våren og sommeren. De mer intense og krydrede duftene som La Nuit Trésor eller Trésor Midnight Rose er ideelle om høsten.

Duft endrer seg

Du har kanskje opplevd å kjøpe en parfyme fordi den duftet godt på venninnen din, men ikke hatt den helt samme opplevelsen da du selv prøvde den. Det skyldes din kroppskjemi, da både kost, hud, livsstil og miljø er faktorer som påvirker hvordan duftmolekylene utvikler seg på deg.

Derfor er det lurt å teste parfymen på huden fremfor på en duftpinne når du er på utkikk etter en ny duft. På den måten får du muligheten for å oppleve parfymen på din egen hud.

Parfyme er ikke en deodorant

Selv om det kan være fristende å spraye parfyme overalt på kroppen, så er det områder du helst skal unngå. Unnlat for eksempel å påføre parfyme i armhulene, da den ikke har antiperspirant eller luktfordrivende egenskaper. I tillegg har parfyme høyt innhold av alkohol som kan etterlate en brennende og sviende følelse.

Utforsk Lancômes parfymer

Dersom du er på utkikk etter en ny duft kan du med fordel gå på oppdagelse i Lancômes parfyme-univers. Her finner du et bredt utvalg av parfymer og dufter til enhver anledning. 

×